Kto gotował w Belwederze?

To pytanie zadał mi uczestnik jednego z pierwszych spotkań „Epoka od kuchni” więc postanowiłam się sprawie przyjrzeć. Dzięki temu odkryłam świat elit II RP ale widziany z perspektywy adiutantów. Nie tylko udało mi się dowiedzieć kto gotował w Belwederze, ale także gdzie robiono dla Marszałka zakupy oraz jak wyglądały eleganckie rauty na warszawskim Zamku!

Poniżej nagranie live ze spotkania zorganizowanego przez Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku. Zapraszam na godzinną opowieść o kulturze kulinarnej w kręgu władzy lat 20 i 30 XX wieku.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s