Smacznego w Dzień Niepodległości

Świąteczny obiad na Dzień Niepodległości. Można coś na biało-czerwono, np. placki ziemniaczane z twarożkiem i chipsami z boczku (i szczypiorkiem na smak), które jadałam podczas Przedsmaku Tygodnia Kuchni Polskiej – imprezy zorganizowanej przez Makro Polska. A zajadając się tymi pysznymi plackami zastawiałam się czy impreza kulinarna może być sposobem na świętowanie rocznic patriotycznych. Co mi z tych rozkminek wyszło? Zerknijcie sami. Poniżej wywiad, który przeprowadział ze mną Karolina Rychter z Culture.pl. Smacznej lektury!

https://culture.pl/pl/artykul/kuchnia-polska-sto-lat-temu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s