Gospodarcze troski Zofii Moraczewskiej

Truskawki z Sulejówka, wino gruszkowe i oszczędnościowa wersja tortu hiszpańskiego – to specjalności z kuchni i ogrodu Zofii i Jędrzeja Moraczewskich. Jakie inne smakołyki pochodziły z ich gospodarstwa w willi „Siedziba”?
Podczas drugiego spotkania z cyklu „Epoka od kuchni” opowiadam o mojej fascynacji Zofią Moraczewską:  posłanką na sejm z ramienia PPS, działaczką społecznej, żoną premiera Jędrzeja Moraczewskiego, kochającą matką Kazia, Adama i Wandy, sąsiadką Aleksandry i Józefa Piłsudskich oraz…. specjalistką od przerabiania pomidorów na bajecznie smaczne sosy i konfitury.
Zapraszam na spotkanie zorganizowane przez Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku w grudniu 2020 r. (niecała godzina słuchania i oglądania)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s