Co jadano w Belwederze? Czego nie lubił Józef Piłsudski? Jakie kulinarne niespodzianki czekały na pasażerów polskich transatlantyków? Jak smakowała międzywojenna dyplomacja? – odpowiedzi na te (i inne pytania) znajdziesz śledząc moje posty z #dwudziestoleciekulinarnie. W tej kategorii znajdziesz posty, filmy i nagrania live, które stworzyłam min. we współpracy z Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku w cyklu „Epoka od kuchni” i Fundacją „Brama Epok”. Smacznego oglądania i czytania!
- MS Piłsudski – rejs ze smakiem
- Lato w słoiku, czyli pożegnanie lata w „Epoce od kuchni”
- Świąteczna (i nie tylko) kuchnia Aleksandry Piłsudskiej
- Kuchnia dyplomatyczna II RP
- Warto umieć ugotować jajka
- Gospodarcze troski Zofii Moraczewskiej
- Wielkanoc na słodko
- MS Piłsudski: koszerne i inne smaki na pokładzie
- Kulinarna wycieczka na Litwę
- Kto gotował w Belwederze?
- Zupa wiejska de lux
- Imieniny Marszałka na środku Atlantyku
- Marszałek jedzie do Zakopanego