Wrześniowe przygody z kuchnią żydowską

Od pięciu lat w czasie, na który przypada żydowskie święto Sukkot Muzeum Historii Żydów Polskich organizuje festiwal kulinarny o nazwie Tisz. W tym roku prowadziłam dwa kulinarne spacery: jeden po targu Kręglickich w Fortecy, a drugi – wśród żydowskich targowisk, knajpek i barów dawnej Warszawy. Co jeszcze działo się podczas tego festiwalu? Kto dostarczył mi inspiracji i pozwolił odkrywać smaki dawne smaki?

Zapraszam do odsłuchania audycji Beaty Kwiatkowskiej „Sztuka Jedzenia”, Program 4 Polskiego Radia. Premiera miała miejsce 26 września 2021 r. Link do audycji poniżej

https://www.polskieradio.pl/10/5374/Artykul/2814754,Sztuka-jedzenia-26-wrzesnia-godz-1306

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s