Żydowskie smaki w Polsce: białys z Białegostoku

Gorące polskie lato, fenomenalne smaki Podlasia oraz Mary i ja szukające w tym wszystkim żydowskich tradycji kulinarnych. Food tour z rozmachem: od wystawy stałej w Muzuem Historii Żydów Polskich Polin po knajpki Tykocina, od zaułków Białegostoku po grządki Podlaskigo Ogrodu Botanicznego i Ziołowy Zakątek oraz heroiczna przeprawa przez Narew w upalnym słońcu… to była przygoda!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s